Vállalat

10% növekedés a Szentkirályinál 2018-ban

Budapest, 2019. február 25., hétfő (MTI) – A Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. 17,2 milliárd forint árbevétellel zárta a tavalyi évet, amely mintegy 10 százalékos növekedést jelent 2017-hez képest – közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

    A közleményben kiemelték, hogy a cég tovább erősítette vezető pozícióját a magyar ásványpiacon. Tavalyi értékesítésük rekordot döntött, a társaság 6 százalékkal növelte eladásait Magyarországon és a környező országokban. 
    A növekedést segítette a hosszúra nyúlt nyári szezon is, valamint a márkázott termékek intenzív térnyerése az ásványvízpiacon. 
    A cég tavaly 7 millió euró értékű, önerőből megvalósított beruházást adott át szentkirályi telephelyén, az új palackozó-gépsornak köszönhetően a vállalat megkétszerezte termelőkapacitását.
    Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke a közleményben elmondta a tavaly ősszel Szentkirályon átadott beruházásukkal biztosítják a Szentkirályi jövőjét és piaci pozíciójának további erősítését, idén pedig lezárul az egyesülés a PepsiCo magyar leányvállalatával, amely lehetővé teszi, hogy partnereik számára teljes italportfóliót kínáljanak.

Forrás és borítókép:
MTI 2019. február 25., hétfő 10:56

LEAVE A RESPONSE

Az email címet nem tesszük közzé.