Pénzügy Vállalat

Tőkeleszállításra készül a CIG Pannónia

A CIG Pannónia Életbiztosító igazgatósága azt javasolja a közgyűlésnek, hogy szállítsák le társaság alaptőkéjét, emellett a társaság ne fizessen osztalékot a törzsrészvények után – közölte  a biztosító a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.

    A közlemény szerint az alaptőke-leszállítás a részvények névértékének csökkentésével valósul meg, célja hogy a társaság részvényesei az osztalékfizetésnél kedvezőbb módon részesüljenek a biztosító felosztható eredményéből. 

    A társaság alaptőkéje 3 777 130 400 forintról 3 116 132 580 forintra, a részvények névértéke 40 forintról 33 forintra csökkenne. A tervezett tőkeleszállítás a társaság saját tőkéjének 17,5 százalékát testesíti meg, melynek alapján – beszámítva a tavalyi nyereséget – a várható kifizetés teljes összege 3 milliárd forint, részvényenként 31,96 forint.

   Közölték: amíg az osztalékfizetésre a vonatkozó szabályok alapján kizárólag a társaság eredményéből és eredménytartalékából van lehetőség, addig az alaptőke-leszállítás esetében mind a társaság eredménytartalékából, mind pedig a tőketartalékból lehet kifizetést  teljesíteni a részvényesek számára.
    A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. hétfői záró ára 424 forint volt, az éves maximum ára 482 forintot, az éves minimum ára 366 forintot ért el.

forrás: MTI 2019. március 11., hétfő 18:35
borítókép: freepik.com

LEAVE A RESPONSE

Az email címet nem tesszük közzé.