Gazdaság

Nőtt a felvehető hitelmaximum a KKV-Technológia Hitelporgramban

Az eddigi 50 millió forintról 150 millió forintra emelkedett az igényelhető hitel maximuma az európai uniós forrású KKV Technológia Hitelprogramnál – közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) hétfőn az MTI-vel.

    A közleményben hangsúlyozzák, az ügyféligények és az eddig beérkezett finanszírozási kérelmek elemzése alapján döntött úgy a Pénzügyminisztérium és a Magyar Fejlesztési Bank, hogy megemelik a KKV Technológia Hitelprogramban igényelhető hitelösszeg maximumát. 
    A program egyik fontos megkülönböztető előnye más hitelekhez képest, hogy kezdő vállalkozások számára is elérhető, esetükben továbbra is 25 millió forint az igényelhető hitel maximuma – írják. 
    Kiemelték, a program sikerét mutatja, hogy az MFB Pontokhoz a szeptemberi indulás óta 1200 hiteligénylés érkezett, megközelítően 29 milliárd forint értékben. 
    Az ügyletenkénti átlagos hiteligény megközelíti a 17 millió forintot. A program egyik kiemelt előnye, hogy a forrásokhoz gyors átfutási idővel juthatnak hozzá a vállalkozások.
    A Mikro-, Kis- és Középvállalkozások Technológiai Korszerűsítése Célú Hitelprogram (GINOP-8.3.5-18) keretében 80 milliárd forint áll a vállalkozások rendelkezésére. 

    A teljes futamidő alatt nulla százalékos kamattal igényelhető hitelt elsősorban eszközbeszerzésre, korszerűsítésre és kezdő vállalkozások beindítására lehet felvenni. Emellett a hitelből finanszírozható a korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képesség megteremtése és bővítése. Az igényléshez minimum 10 százalékos saját forrás szükséges, a futamidő akár hét év is lehet – ismerteti az MFB a közleményben.
    A hitelprogram termékdokumentációja, feltételrendszere és részletes információi elérhetők a www.mfb.hu, illetve a www.palyazat.gov.hu oldalon.

forrás: MTI 2019. március 11.
borítókép: freepik.com

LEAVE A RESPONSE

Az email címet nem tesszük közzé.