Gazdaság Pénzügy

Kamatdöntés!

Még jó ideig fenntarthatja a jelenlegi monetáris kondíciókat a Magyar Nemzeti Bank (MNB), amely továbbra is kivár a szigorítással az MTI által megkérdezett elemzők, akik a várakozásokkal megegyezőnek nevezték a monetáris tanács keddi döntését a kamatok és kondíciók fenntartásáról.

Molnár Dániel, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. makrogazdasági elemzője közleményében kiemelte: nem várnak változást a monetáris politikában az augusztusi kamatdöntő ülésen sem.
    
Trippon Mariann, a CIB Bank elemzője közölte: a döntés nem okozott meglepetést, a júniusi ülést követő közlemény is megerősítette, hogy az MNB – a megemelt inflációs előrejelzések ellenére – nem aggódik a kilátások miatt, így továbbra is “adatfüggő” üzemmódban marad.
    
Varga Zoltán, az Equilor senior elemzője azt emelte ki, hogy az Európai Központi Bank és a Fed monetáris lazítás felé hajló álláspontja miatt a külső környezet sem sürget változtatásokat a kondíciókban.
    
Németh Dávid, a K&H Bank vezető makrogazdasági elemzője leghamarabb jövőre számít mérsékelt szigorításra, a kamatfolyosó kismértékű emelésére, de az alapkamat szerinte 2021-ben is változatlan marad.

Forrás: MTI
Borítókép: freepik

LEAVE A RESPONSE

Az email címet nem tesszük közzé.