Gazdaság Pénzügy

Körülbelül 130 ezer változó kamatozású lakáshitel-szerződés van az országban

Körülbelül 130 ezer változó kamatozású lakáshitel-szerződés van az országban – mondta Szeniczey Gergő, a Magyar Nemzeti Bank fogyasztóvédelemért és piacfelügyeletért felelős ügyvezető igazgatója szerda reggel az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió közös műsorában.

Az MNB képviselői kedden tartott sajtótájékoztatójukon közölték, bár az elmúlt év végére az új lakáshitel-kihelyezések több mint 60 százaléka már minősített termék volt, és az új lakáshitelek 97 százalékának kamatát egy évnél hosszabb időre fixálták, a teljes jelzáloghitel-állomány mintegy háromötöde továbbra is változó kamatozású. Ezért az MNB ajánlással segíti a kamatok fixálását, ennek során a pénzintézetek januárig ajánlattal keresik meg az ügyfeleket.

Változó kamatozású hiteled van?

Itt az idő, hogy fixáld a kamatodat! Sok esetben nem a saját bankod adja a legjobb ajánlatot fixálásra, mi segítünk összehasonlítani a többi bankkal. Nincs más teendőd, mint regisztrálj a http://hiteltipp.hu weboldalon és kérd a CHB hitelszakértői segítségét.

Szeniczey Gergő a televízió és a rádió közös műsorában azt mondta, már 26 ezer értesítést küldtek ki, és ennek nyomán az első ügyfelek elkezdték a jelzáloghitelük fixesítését.

Hozzátette, ma egy fix kamatozású lakáshitel nem drágább, mint egy változó kamatozású.

Forrás: MTI
Borítókép: freepik.com